ביממה יש לנו 24 שעות בסך הכל. על הנייר זה נראה כמו המון, אבל בחיים המודרנים, העמוסים והמטורפים, הזמן הזה זולג לנו בין הידיים. זה יכול ליצור לנו מצבים מורכבים - לא להספיק "לגעת" בקביעת תור לרופא, רעש מעצבן מהמזגן שמחכה לטיפול כבר שנים, כלים מצטברים בכיור ובכלל רגשות של תסכול ואכזבה.
אני מאמינה שהפתרון לכל הבעיות האלו נמצא בייעול הזמן שלנו, וביצירת סדר עדיפויות. חשוב לי להדגיש, כנראה שלעולם לא תגיעו לעשות הכל, וזה בסדר. הפוסט הזה עוסק בלשפר את המצב ואת התחושות, לא בשלמות. אני מקווה שתצאו ממנו עם התחלה של תוכנית פעולה, לאיך לעשות לעצמכם סדר בראש ובחיים. בפוסט אחר אדבר על תכנון חודשי ושנתי, כרגע אני מתמקדת ביומיום.
אז מה עושים? מצטיידים בכלי כתיבה בצבעים שונים ומתחילים!
1)יתתחילו בלכתוב את כל המטרות והמשימות שלכם. ממש רשימה ארוכה ואין סופית, לזרוק על הדף או הוורד כל מה שעובר לכם בראש. לפעמים אני כותבת אפילו "לזכור לאכול צהריים". בין שורה לשורה, לשנות צבע של כלי הכתיבה. אפשר שכל שורה תהיה בצבע אחר, אפשר להשתמש בשלושה צבעים ולהחליף בינהם, מה שנח לכם. בסוף המטרה היא "להפריד" בין המשימות בסכמות של הזיכרון במח, ובזה צבעים עוזרים מאוד.
זה בסדר שהשלב הזה ייקח זמן בפעם הראשונה! ואל תצפו לרשימה מושלמת, תמיד תזכרו בדברים במהלך השגרה. ככה המח עובד. פשוט כשמשימה קופצת לראש, לרשום איפשהו כך שתזכרו לרשימה הבאה.
2) קחו דף נוסף ותצרו בו טבלה של 7 שורות או פתחו את יומן גוגל במחשב בתצוגה שבועית. וודאו שבדף הזה נמצאים כל הפגישות שלכם. זה יכול להיות פגישה עם המנהל בעבודה, עם לקוח או בכלל קוסמטיקאית. גם לאסוף את הילדים מהגן כל יום זה "פגישה" שדורשת זמן, וכך נתייחס לזה גם כאן. אחרי כל פגישה - תוסיפו את זמן הנסיעה שייקח לכם + 20 דקות נוספות, כי בחיים האמיתיים תמיד יהיה בלת"ם על הכביש לצערי, או אפילו כמה דקות עיכוב של סידור הבלוטוס'.
3) תוסיפו ללו"ז השבועי שלכם את "אבני היסוד" של החיים שלכם - כמו 8 שעות שינה, X שעות עבודה ביום, דייט שבועי או ארוחת בוקר בכל בוקר. נכון מובן מאליו שלא תעבדו תוך כדי שינה? ככה גם עבודה בארוחת הבוקר. מנגד לעובדים בבית יכול להיות שיסתדר נהדר לקחת הפסקה של חמש דקות מהעבודה פעם בשעה למשימת בית, כמו לשים מדיח.
ממליצה לקחת בחשבון כחלק מאבני ביסוד 2-3 זמן פנוי לפני השינה. אין מה לעשות, לא יצא לי לדבר עם הרבה אנשים שלא עושים משהו לפני השינה - טיקטוק, קריאה, שיחת טלפון... ובגלל שלא לוקחים את זה בחשבון שעת השינה מתאחרת באופן טבעי.
4) תחזרו לרשימה המקורית (1), ותסמנו את המשימות שחייבות לקרות השבוע מבחינתכם. היגיינה בסיסית שלכם ושל הבית נכנס כאן. מה הכוונה שלי בבסיסית? מבחינתי מקלחת וכלים לפחות פעם ביומיים זה בסיסי. שטיפת רצפה פעם או פעמיים בשבוע זה בסיסי. לנקות את מכונת הכביסה או הקירות? לא בסיסי ולא נמצא גבוה בסדר העדיפויות היומיומי - הייתי שומרת את זה לשבועות פנויים יחסית.
5) בכל יום לכתוב לעצמנו רשימה קטנה מהמשימות שסימנו ב-4, ולהתחיל "לחסל". חשוב להבין - שכהחיים מתנהלים ככה בשגרה, כמות המשימות יורדת דרמטית. אבל זה גם בסדר שלא לכל המשימות האלו תגיעו - תמיד יש עוד שבוע, ובסוף לא הכל אפשרי. זה בסדר. אם אתם רואים שאתם מגיעים לכל המשימות "ההכרחיות", לעשות עוד משימה עוד שתיים זה מבורך!
6) בסוף השבוע למחוק את המשימות שעשינו מהרשימה הגדולה, ולעבור עליה. לפעמים נגלה שמשימה שחשבנו שבוע שעבר שאנחנו צריכים לעשות, כבר לא נראית כזו קריטית ואפשר להוריד אותה.
7) ועכשיו ניצור רשימה גדולה חדשה (1). נכניס לתוכה את המשימות ששמרנו משבוע שעבר, נוסיף חדשות ונתחיל מחדש את סעיפים 1 עד 6.
טיפים!
מצאו את הפורמט שנח לכם לתכנון! יש כאלו שזה בוורד, יש המון שזה בניירות עם טושים, יש כאלו שמדבקות בלוז נותנות להם אנרגיה ויש כאלו שכל הקונספט של צבעים לא מתאים להם, וזה בסדר. בסוף המטרה היא לעזור לכם - אז גם השיטה צריכה לעבור שינויים, כך שתתאים כמה שיותר לכם.
קחו בחשבון שלפעמים טוב לכווון לירח, ולפעמים טוב לדעת שזה בסדר גם לעשות שלושה אימונים בשבוע ולא חמישה - העיקר שמשהו קרה.
הרבה פעמים תרגישו קצת טיפשיים על דברים שתכתבו ברשימה. "אני באמת צריך לכתוב לעצמי X בשביל שזה יקרה??" זה בסדר גמור, ובסוף תמיד תזכרו - עדיף לכתוב משהו שנראה מטופש ולעשות אותו, מלא לכתוב ולא לעשות.
אפשר לקבל עזרה! יכול להיות שהלו"ז שלכם מטורף ולעולם לא תצליחו לקבוע לעצמכם תור לרופא - וכאן צריך לדעת לבקש עזרה, שגם זה לא פשוט. קישור לפוסט על הקושי הנפשי בבקשת עזרה במשימות יומיומיות וקישור ליצירת קשר לקבלת עזרה.
מלא בהצלחה! אני כאן אם צריכים להתייעצות, גם לדברים קטנים.
コメント