top of page
טל סולברג

לילות שקטים: איך להגיע לשינה מושלמת בעזרת מלטונין וטיפים נוספים


חדר שינה שקט ונעים עם שעון מעורר, מנורת שולחן מוארת, ובקבוק מלטונין על שידת לילה, מוכן ללילה רגוע."
חדר שינה

בעולם שבו כל כך הרבה מידע זמין על שינה, קל לחשוב שאנו יודעים הכל. אך, כמו בהרבה תחומים, ידע תיאורטי זה רק חלק מהתמונה; המציאות תמיד מורכבת יותר.


שינה תמיד הייתה אתגר אישי עבורי. לא משנה אם זה יותר או פחות מדי שינה, נראה שתמיד אני מחמיצה את "המינון הנכון". זהו תחום שאני עדיין עובדת עליו במסירות, וכל פעם שאני מתעלמת ממנו, הוא מזכיר לי בדיוק כמה הוא חשוב.


השפעת השינה על חיינו אינה ניתנת לערעור - היא כרוכה לא רק בפרודקטיביות אלא גם במהות של מי שאנחנו: ברמת החיוניות שלנו, ביכולת להיות נחמדים ובכלל, באיכות החיים שלנו.

בבלוג בתחום כמו שלי, אי אפשר שלא להתייחס לחשיבות השינה בשיפור איכות החיים שלנו. על מי שמעוניין לראות שיפור מידי ברמת החיים, אני ממליצה להשקיע זמן בבחינת דפוסי השינה שלו.


מה למדתי לאורך השנים? מלטונין, מלטונין, מלטונין! כמי שמתמודדת עם הפרעת קשב, דפוסי השינה שלי שונים מאוד. הנטייה שלי להיות ינשוף - ערנית בלילה וישנה ביום - לא תמיד מתאימה לאורח החיים שאני רוצה. מלטון שינה לי את חוקי המשחק, משפיע על מעגלי השינה שלי. ממליצה להתייעץ עם רופא לגבי מינון נכון ולרכוש את המוצר במחיר טוב מIherb.

לכל המעוניינים, אני מציעה חמישה אחוזים של הנחה באמצעות קוד הנחה שלי: APO6443.


שינה בצהריים? עבורי, חד משמעית כן! מגלה ששעה של מנוחה בצהריים היא המפתח ליום פרודוקטיבי וחברתי יותר. אבל זהירות, שינה אחרי השעה ארבע עלולה להפריע לשינת הלילה.


ומה לגבי אימונים לפני השינה? למרות ההמלצות הרווחות, אני מוצאת שאימונים ואפילו מתיחות קלות יכולים להשפיע לרעה על איכות השינה שלי.


זכרו, כאשר אתם לחוצים, שינה טובה היא הראשונה להיפגע. חשוב לזהות את מקור הלחץ ולטפל בו, אפילו אם זה דורש שעה של עבודה בלילה כדי להרגיע את המח.


אם ניסיתם הכל וזה לא מספיק - אני ממליצה לפנות למומחה לשינה.




Comments


bottom of page